Queri
Hulp voor mens en dier
VOORUIT VANUIT LIEFDE

In 2013 is Stichting Queri opgericht door Marjan Kingma. De oprichting was een logische volgende stap, na jarenlange ervaring in dieren- en mensen-hulpverlening.

Bij interesse kunt u het verhaal opvragen over de persoonlijke redenen en achtergrond van de tot oprichting van stichting Queri.

Werkwijze van stichting Queri

Verbinden van mens en dier voor wederzijds verlichten van eenzaamheid en isolement. De voornaamste methode  was het fysiek samen brengen van eenzame, kwetsbare mensen met afgestane huisdieren zodat beide uit hun positie van eenzaamheid en isolement konden komen.  Daarnaast hielp de stichting met vele vrijwilligers om eenzame ouderen en chronisch zieke mensen aan huis, zodat hun huisdier zo lang mogelijk bij hen kon blijven. Groot doel was ook om te voorkomen dat dieren afgestaan moesten worden wegens gedrag problemen , ziekte of overlijden van de eigenaar . Eén van de methoden om te voorkomen dat er afstand van een dier gedaan werd wegens problemen in de huiselijke situatie, was het bieden van energetische behandeling en gedragstherapie aan huis. Deze dienst van de stichting is sinds de corona crisis nu het hoofdzakelijke werk geworden, evenals het geven van alternatieve behandelingen met behulp van  huisdieren. Dit noemen we Animal Assisted Therapy (A.A.T).

Vervolg en transformatie
Na 30 jaar van liefdevolle opvang en zorg voor huisdieren en huisdiereigenaren gaat Marjan nu een andere invulling geven aan haar missie om het leven  van mens en dier te helpen verbeteren, onder de naam Soul Connection Healing. Het werk  is nu getransformeerd van verbinding op fysiek niveau, naar verbinding op ziel niveau. Herstel van contact met de Ziel is de sleutel naar echte en diepgaande connectie met anderen. Eenzaamheid wordt opgelost vanuit de kern.


In 'Documenten' zijn alle jaarverslagen te lezen voor degenen die meer  gedetailleerde informatie wensen.

Projecten van Stichting Queri

Dierenmaatjes
We koppelden vrijwilligers die in sociaal isolement terecht gekomen waren en last hadden van chronische klachten aan eenzame ouderen voor de zorg van hun huisdier, plus kleine klusjes en persoonlijke aandacht.
Tijdelijke en langdurige opvang van zorg intensieve dieren

Queri bood opvang in kleinschalige en huiselijke omgeving, kort- en langdurend, voor dieren met een kwetsbaarheid.
Thuishulp voor mensen met huisdieren die in armoede leven.

Voor dierenbaasjes met een minimum inkomen uit de gemeente Groningen en omstreken had Queri een project ontwikkeld waarbij mensen voor hun persoonlijke situatie hulp konden vragen. Op gebied van de gezondheid  van hun dieren, huisvesting en /of gedragsproblemen.

We werkten hiervoor samen met andere organisaties zoals Dieren Ambulance Groningen, stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, stichting het Waardige Dier en stichting Dierenlot als hoofdsponsor.

Stichting Dierenlot heeft Queri vanaf het eerste uur bijgestaan met middelen en steun voor de uitvoering van dieren opvang projecten, waarvoor onze hartelijke dank!

Onze dank gaat ook uit naar Dela, voor de sponsoring van een bestelwagen en personen auto voor vervoer van vrijwilligers en klanten.

Natuurlijk danken we ook onze uitstekende dierenarts dr. Robert Wojchieskowsky en zijn assistentes voor hun bijzondere inzet en verlenen van korting aan onze klanten met een kleine beurs.


Liefde en Aandacht als Nieuwe Valuta 

Dit project was bedacht als vervolg op thuishulp voor dieren van mensen met minima. 

Mensen die liefde en aandacht van ons en hun dieren kregen en dus op dat gebied vervuld`werden, konden hun tijd, liefde en aandacht gaan geven aan de oudere klanten van Queri, die hulp nodig hadden bij de verzorging van hun dier plus kleine hand en span diensten indien van toepassing.

Helaas kon dit  concept wegens de komst van de corona crisis nooit goed op gang komen en werd eigenlijk in de kiem gesmoord. 


Knuffel acties
Voor een paar bejaarden tehuizen verzamelden we pluchen diertjes en bezorgden deze aan de deur, met leuke gedichtjes erbij. Liefde en Warmte papieren Queri kerstballen erbij. 


Stage bedrijf voor leerlingen Dierenverzorging MBO en Administratie MBO
Sinds het begin van de toekenning als officieel erkend Leerbedrijf voor het SBB hebben we een aantal stagiaires begeleid van het MBO.. Daarnaast waren er verschillende onderzoek projecten van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderwijs, naar de maatschappelijke meerwaarde van het werk van Queri.

Rapporten zijn opvraagbaar bij onze secretaris.


Re-integratie trajecten voor mensen met bijstand en mensen met uitkering van UWV.
In de loop der jaren zijn er vele mensen geweest die via hun gemeente of UWV een re-integratie traject bij ons volgden.  In de gemeenten Groningen en Noordenveld was dit in de vorm van Participatie banen. 


Opleidingen en cursus aanbod voor Zelfontwikkeling
In de loop der jaren gingen we de mensen voor re-integratie en geïnteresseerde vrijwilligers en klanten coachen en faciliteerden cursussen op gebied  van Persoonlijke ontwikkeling. Ook was het mogelijk alternatieve cursussen zoals reiki bij ons te volgen.  De cursussen zijn deel van ons aanbod pakket en nog steeds beschikbaar voor mensen die interesse hebben en die het nodig hebben.


Maatschappelijke Dienstverlening en opvang
Vanaf het begin van de stichting tot op heden hebben wij verschillende mensen hulp geboden op maatschappelijke gebied. Onder andere konden ze bij ons  vrijwilligers taken doen in ruil voor onderdak en zorg voor hun huisdieren, die niet mee konden naar crisis opvang.
Daarnaast hielpen wij bij zoeken en bemiddelen voor (crisis) hulpverlening voor jongeren maar ook ouderen als deze uit huis geplaats waren of hun onderdak verloren door faillissement. We namen hun dieren vaak (tijdelijk) op tot ze zelf weer onderdak vonden.


Gastopvang bij mensen uit de doelgroepen
Vele jaren was er een geweldige gastopvang actief die vele katten een liefdevol thuis gaf tot ze weer terug konden naar hun baasje. Het betrof in alle gevallen katten van mensen die tijdelijk maar langdurig zelf in een opvang locatie verbleven waar de dieren niet mee konden.
In 2022 zijn de laatste 2 katten die er maar liefst 14 maanden lang verzorgd werden, eindelijk herenigd met hun bazin.


De Dierenmaatjes

Door de jaren heen zijn er vele dieren opgevangen bij en geplaatst door Stichting Queri. Lees hier de verhalen van de een paar opvallende  en bekijk een selectie van de foto's en video`s.  

Totaal hebben we aan zovele dieren opvang geboden, dat niet ieder dier genoemd kan worden.

We boden zorg aan katten, konijnen, cavia`s, tamme ratjes en kleine hondjes.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen