Stichting Queri
Hulp voor mens en dier

STICHTING QUERI

Een huisdier is de eerste stap naar een vriend 

Stichting Queri is opgericht met als missie het bieden van een oplossing voor eenzaamheid en sociaal isolement voor mensen en hun dieren. 

De visie is dat dieren een maatje zijn en onvoorwaardelijk liefde, warmte en troost geven. Een maatje voor eenzame ouderen en chronisch zieken, maar ook voor werkzoekenden die graag met dieren willen werken en baat hebben bij een kleinschalige huiselijke setting en persoonlijke aandacht. Queri was de roepnaam van de oude kat Querido, die de eerste opvang kat was en symbool stond voor alle eigenschappen van de opvang dieren: oud, chronisch ziek met een hoge zorg behoefte.

Ons doel was beide doelgroepen aan elkaar koppelen zodat beide uit hun eenzaamheid en isolement konden komen en van elkaar en de dieren genieten. Een dier in huis maakt de sfeer warm en gezellig want er is altijd aanspraak en leven om je heen. Het resultaat was een fijne laatste levensfase voor oude mensen en oude dieren.


PROJECTEN

* Dierenmaatjes:  Via dit project kregen eenzame ouderen en/of chronisch zieke mensen een huisdier in bruikleen, inclusief hulp op maat bij de verzorging en speciale persoonlijke aandacht.

* Vrijwilligerswerk en/of dagbesteding: Werken met huisdieren op de locatie in Oostwold.

* Re-integratie traject, stage of participatie banen: werken op de locatie in Oostwold of in de thuishulp diensten. 

* Thuishulp voor huisdieren: hulp voor huisdiereigenaren in alle omstandigheden, ook voor mensen in armoede.

* Opvang, rehabilitatie en herplaatsing van oude dieren: huisdieren werden opgevangen in een kleinschalige, huiselijke omgeving. Hierbij werd gebruik gemaakt van pleegadressen, gastgezinnen, dieren in bruikleen (dierenmaatje), of op de locatie in Oostwold.De Dieren

Door de jaren heen zijn er vele dieren opgevangen bij en geplaatst door Stichting Queri. Lees hier de verhalen van de meest opvallende  en bekijk een selectie van de foto's en video`s. 


 


DOCUMENTEN

Bekijk hier alle relevante documenten betreffende Stichting Queri.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen